fredag, november 28, 2008

En hyllning till överföringssläden


Jag måste säga att jag tycker att överföringssläden är en suverän uppfinning. Just nu håller jag på med en tröja med nästan 200 maskor. Börjar med 1/1 resår som stickas lagom långt, stickar ett varv något lösare, skjuter fram huvudbäddens alla nålar, plockar fram överföringsslädern... ritch..... ett drag med släden och alla maskor är på huvudbädden. Underbart!! I jämförelse med att sitta och plocka över 100 maskor manuellt, jag får ont i axlarna bara jag tänker tanken.


Det är klart att det inte alltid är så lätt, om man gör en 2/2 resår så får man dra två gånger, och det är ju lite knöligare och tar dubbelt så lång tid.... Och visst ibland måste överföringsnålen fram för att fixa till dåliga överföringar men tänk i allafall, om man får över 80 % automatiskt så är det bara 20 manuella maskor kvar. Nu senast hade jag perfekt garn och maskstorlek för det fungerade till 100%.

När jag köpte släden tyckte försäljaren att en överföringssläde egentligen var ganska onödig, eftersom maskinstickning ändå gick så fort så kunde man gott ägna lite tid till manuella överföringar. Men ville jag slänga bort 750 kr så viss fick jag göra det... Tja hon var nog mer en ärrad maskinstickerska än en slipad försäljare.

Vad tycker ni? Avge er åsikt i veckans fråga till höger.

1 kommentar:

Nina sa...

Jag fick med en överföringsläde i något av mina "begagnat-köp". Har aldrig fått den att fungera. Den hakar bara av hälften av maskorna och det är inte snabbt! Det lär vara något galet med nålen som inte prickar rätt, men jag har inte rotat mer i det.Men OM den fungerade skulle den vara en toppegrej!