lördag, augusti 08, 2009

Sol och bad....

...och stickningen känns för ögonblicket lite avlägsen. Men om någon behöver söka skydd från solen kan man spana in följande mönsterbank. Inte till någon nytta för maskinstickare, men kul att bläddra i ändå om man är handarbets och pyssel intresserad. Kanske skall jag försöka virka en amigurumi, virkningen kan man ju ta med sig ut i solen.

3 kommentarer:

Ciiilia sa...

Hej
Jag kom av en händelse in på din blogg pga att jag förärats en stickmaskin av bekantas bekanta.
Jag har länge velat prova maskinstickning så jag blev förstås jätteglad.
Det är en brother kh881 och jag läste i bloggen att även du har en sådan.
Tyvärr saknas det en en instruktionsbok till maskinen, vet du var man kan få tag på en sådan?
tack på förhand mvh Cecilia

Surtanten sa...

Hej Cecilia
Till min maskin fick jag med orginalmanualer på japanska, samt ganska risiga fotostatkopior på svenska översättningar. Fotostatkopiorna var så svåra att använda att jag köpte "riktiga" engelska manualer till resårbädden och huvudbädden. Den till huvudbädden är inte specifikt för KH-881 utan en allmän Brother-manual som heter "How to use knitting machine". För stickledaren har jag använt min svenska fotostatkopia.
Jag köpte mina av Birgit Järvinen på Birgits Stickbod (vet ej om hon har kvar sin verksamhet). Kanske Brothershopen kan vara till någon hjälp? Jag sett dessa manualer till salu från engelska stickfirmor när jag Googlat. Frakten brukar inte blir särskilt mycket mer från England än inom Sverige.

Ciiilia sa...

Hej
Tack för snabbt svar!
Jag ska kolla dina tips omgående
mvh Cecilia