tisdag, juni 15, 2010

Tre par strumpor

Även om jag skaffat mig en ny hobby så har jag inte övergett stickmaskinen. Under ett par regniga dagar har jag producerat tre par strumpor för den kommande vintern, (även om man inte borde tänka på den just nu). Och den sjätte strumpan lyckade jag sticka utan att tappa några maskor.

De blårandiga är stickade i ett blått Morjärvsgarn (100% ull) där jag färgat halva härvan mörkblå. Som jag redan tidigare konstaterat med sådana här flerfärgade garner, så är dom vackrast som härvor, strumporna blev väldigt randigt. Snygga på sitt sätt även om jag hoppats att dom skulle bli mer flammiga, och det viktigaste av allt; dom är väldigt varma och sköna.

Det två andra paret är stickat i ett garn jag fått i ett RAK-paket från Finland, Novitas 7 Veljestä. Det är ett tjockt sockgarn som egentligen var lite för tjockt för en standardmaskin, men jag lyckades få igenom det. Egentligen är jag inte så förtjust i superwash sockgarner, men detta gillade jag och det ger förhoppningsvis både varma och hållbara strumpor. Därför var det synd att det var lite kämpigt med det i stickmaskinen.

De sista paret stickade jag randiga, men vad jag inte tänkte på var att garnerna löper på utsidan vid garnbytet, lite klantigt (men den sidan vände jag naturligtvis neråt vid fotograferingen).

Nu borde jag försöka få till några vantar, jag skall försöka göra dom rundstickade så att jag slipper att sy så mycket (för detta funkar det ju inte med linker på vantar och sockor). Mina händer gillar inte att sy, och i det fallet hjälper inte handortoserna särskilt mycket. Men jag funderar på att lära upp dottern på att sy ihop och fästa trådar. Just nu vill hon lära sig virka, men hon är vänsterhänt och jag har jättesvårt att visa henne hur man virkar med vänsterhand. Vi har boken Stickning och Virkning för vänsterhänta, den är bra, men hon förstår den inte på egen hand utan jag skulle behöva visa henne. Jag får försöka övertala henne att hon nog hellre vill lära sig att spinna (och sy och fästa trådar).

2 kommentarer:

Knittermarie sa...

Fina! Jag har inte tålamod att sticka strumpor på maskinen. Men du måste ha kämpat rejält med "7-bröder"...

Eloveenus sa...

http://www.craftbits.com/project/how-to-crochet-left-handed

there are many pages how to do with lefthanded. Or you can use mirror for righthanded photos..