tisdag, september 07, 2010

Jo, det är höst.....


8 dagar utan regn, ganska otroligt och jättehärligt. Lite frost har vi haft också, zucciniplantorna är svarta i kanterna, men de lever än.
Upptäckte idag att det står en solros i en av rabatterna :-) Fin är den, även om det inte var meningen att det skulle stå någon solros där. Men maken, som sköter trädgården, tycker att om något nytt kommer in i rabatten på "egen hand" så måste man låta det vara för att se vad det är, och har det mycket växtkraft så måste man ge det en chans, det blir ett kul experiment (ja inte vanligt ogräs förstås).
Och visst kan det vara kul, detta blev ju en fin solros. En gång var det gråbo, eller jag tror i varjefall att det var gråbo (och jag ryckte upp plantan när han inte såg). På ett annat ställe växer en tomatplanta (utan tomater) men den gör ju inte större skada.
Ett säkert hösttecken är att älgarna dyker upp i trädgården. Dom har ätit upp alla äpplen på vårt Katja äppelträd. Cox Orange har än så länge fått vara ifred, men det beror väl bara på att dom inte är mogna ännu....
Ja, ja barnen slipper i varjefall äta äppelkotletter hela hösten, så även dom är nöjda (inte bara älgarna).

1 kommentar:

Prizillas pastiller sa...

Hej igen vännen, sommaren har varit både lång och varm och vi har hunnit jättemycket med hus och tomt. Och visst är det höst. Löven rasar utanför fönstret och jag önskade att allihop var gulglimrande kantareller istället för björklöv.
Har också en ofrivillig solros och det är första gången för min del. Blir den snygg kommer ett foto.
Skönt att vara på banan igen...Kram