tisdag, december 28, 2010

Mitt stickår 2010

Året närmar sig sitt slut och jag tycker det är kul att se tillbaka på det gångna året. Jag önskade mig ett lugnt och stilla och bra år. I stora delar har det varit det, det har inte hänt några "katastrofer" och det får man väl vara glad för. Men livet har inte tagit några stora glädjeskutt heller, inga stora avgörande förbättringar i tex hälsan, eller andra små problem. Men det är väl att begära för mycket.
Speciellt kul är det att se tillbaka på vad jag ville sticka under året och vad jag egentligen har gjort. Kort sagt, att stämma av min lista från början av året och se vad som blev av alla stora planer.
 1. Det allra första är att slutföra Kunstgarn projektet, det måste repas upp några varv modifieras lite: Froggad och garnet har kommit till ett bättre hem.
 2. Ny ylletröja till sonen, den senaste blev nästan väl liten. Funderar på en slätstickad i brunt ylle, med en mönsterbård med hundar: Fixad, men maken har tvättat den i kulörtvättprogrammet L, (då blev jag riktigt ledsen faktiskt)
 3. En sjal eller kanske en väst till mosters 80-års dag i januari: Fixat, det bidde en väst
 4. Kanske något stickat till min hemliskompis: Fixat
 5. En stickad och filtad sittdyna: Fixad av misstag, tröjan som jag filtade blev en sittdyna.
 6. En tröja till en 50-åring (mitt i juli): Fixat
 7. En ylleväst till mig, eller en kofta…eller en väst…..eller en kofta Fixad, det blev en väst.
 8. En sommarkofta till dottern: Fixad på sätt och vis, men dottern gillade den inte så jag har gett bort den.
 9. En ny ylletröja till brorsan. Med en bård med traktorer: NIX, det får bli 2011
 10. I vinterkylan har jag upptäckt att nästan alla mina gamla härliga handstickade yllevantar är uppnötta, för framtiden behövs nya vantar (och kanske fler strumpor till nästa vinter). Fixad delvis, Jag stickade en del sockor, och ett par vantar. Och sedan FICK jag två par underbara vantar i december.
 11. Jacquardstickning har jag funderat på att testa, får se om det blir under året. NIX, och jag är inte ett dugg sugen på detta just nu.
 12. Fungerar det att sticka med mohair-garn på stickmaskinen? Jag både ett blått lite ”lång-hårigt” garn på kon och ett avtal härvor ögle-mohair som borde testas: NIX
 13. Har några rullar silke garn som liggande i lådorna, det är väl ändå slöseri? Fixat delvis, Jag har gjort slut på all Tussah-silke jag hade (ca 5 hg). Jag har kvar ett par hg Shappe-silke (men det kan jag spara). Mitt silke UFO försökte jag sticka om, men det resulterade bara i ett nytt UFO
Måluppfyllnad 10 mål (av 13) är helt eller delvis uppfyllda…jag borde få löneförhöjning J. Brorsans tröja får flytta över till nästa år, dock planerar jag en annan utformning på den. Jacquardstickning och mohair garnet känner jag mig inte särskilt sugen på för tillfället så det får nog vara.
Plus två UFOn (silke tröjan och rundstickade vantar) men detta skall jag väl fixa någon gång.
Dessutom en del annat som inte fanns med i planeringen från början, totalt har jag stickat;

Väst/top
Tröja/Kofta
Sockor
Vantar/Halvvantar
Halsduk
Mössa
3
5
5
2
4
1

Ja, detta är ju bara strunt jämfört vad Sussi och ni andra producerar, men jag är mycket nöjd med vad jag åstadkommit (med mina förutsättningar och mina ambitioner).
 • Dessutom har jag lärt mig spinna på slända och fått ihop nästan 4 hg garn, kanske inte helt perfekt men ändå användbart.

 • Jag har färgat ett del garn, på våra "träffar" i Angered, och det blir några nya träffar i januari och februari.
 • Jag har fått en hel massa underbara presenter i "RAKs", byten och presenter. Tack snälla ni!
 • Min garn "stash" har vuxit till 37 kg (tror jag, den måste uppdateras)
Nu skall jag börja planera produktionen för 2011.
4 kommentarer:

Johanna sa...

Åh, vilken härlig sammanfattning! Jag blir inspirerad till en egen variant. Har du lagt "budgeten" eller garn/sticklöften för det kommande året?

Hur som helst ett gott och roligt garnpysselår 2011! /Johanna

Prizillas pastiller sa...

Det var den i särklass snyggaste sammanfattning jag har sett. Jag har inte ens ordning på ambitionerna. Kastar mig från det ena till det andra utan inbördes ordning eller någon alls. Mycket imponerande av dig. Usch, jag skulle antagligen bli jättebesviken på mina ev mål och deras uppfyllnad... Nytt år på dig!

Sussie sa...

Bra jobbat tycker jag :o) både med det du gjort och din sammanfattning.
jämför inte antal stickade plagg med mig för det blir inte rätt.Tänk på att det är mitt levebröd och jag jobbar 8 timmar om dagen med det.
Jag har tidigare fört nogranna anteckningar om vad och till vem jag stickat men det har jag glömt detta året. Ska göra som du, ha lite koll på mina alster. God fortsättning. Sussie

Knittermarie sa...

Snyggt jobbat! Själv har jag inte sådan koll....men har gått igenom garnlagret i alla fall...alldeles för stort. Eller så räcker inte tiden till, helt enkelt.

Önskar dig ett riktigt gott 2011!