måndag, januari 17, 2011

Maskinstickning i Martha Stewart Show

Här hittar ni ett inslag om maskinstickning från Martha Stewart show

5 kommentarer:

Nina sa...

Ja, det där såg ju lätt ut. Men jag begrep inte riktigt det där med hur mönstret kom till. Fast det såg nästan magiskt ut med flera slädar! Kräver nog lite noggrannare studier om man helt ska förstå hur det egentligen gick till.
Men att sticka ett helt stycke och sedan klippa och sy ihop känns ju rätt lockande. Jag har aldrig vågat.

Surtanten sa...

Jag klurar också på det där med två slädar. Är det så enkelt att hon stickar "randigt" varje varv genom att använda två slädar??
Men hur går det med hålkortsmönstret? Min maskin skulle troligen inte mata fram hålkortet utan man skulle få "dubbel längd" på mönstret.
Men det kunde ju kunna vara helt OK. Man skulle kanske ha två slädar, det skulle kunna ge nya möjligheter......

Nina du har väl en overlock, du kan berätta när du har testat :-)Och kanske många slädar också......

Prizillas pastiller sa...

Å tack snälla du för den filmen. Precis så vill jag också få till det hela. Fattar heller inte riktigt hur hon fick till mönstret, måste ligga i maskinen nånstans. Och just att våga klippa, hmmm. Har gjort det när islandströjor blivit koftor, men vågar inte med tunnare garn. Man borde skaffa sig en overlockmaskin. Står överst på önskelistan...

maskinstickning sa...

Hmmmmm.......jag vet inte jag, känns på nåt vis som lite "fusk" att producera tyg och sen sy. Men jag kanske bara är gammaldags ;) Det var intressant att se.

Sussie sa...

Det var kul att se eftersom jag står i begrepp att göra samma sak men är livrädd för det. Håller väl med Annica lite grann men för mig är det 2 helt olika saker att syssla med och det ena är inte bättre eller sämre än det andra. Bara olika :o) Hu vad jag är skraj för den där saxen......