tisdag, augusti 16, 2011

Japp, jag har flyt.

Det bidde en andra strumpa till min bror, utan det minsta problem. Och ett par till också. Jag har varit riktigt duktig.
De svart-grå är stickade i mitt favoritsockgarn Novita 7 bröder, men jag börjar bli lite less på att klämma detta tjocka garn genom stickmaskinen. Det är för tjockt för en standardmaskin, men det blir så tjocka bra strumpor av det.
Därför testade jag nu också ett mer lämpligt garn Novita Nalle, passar utmärkt i maskinen, och dom strumporna blev också ganska bra (kanske aningen små). Färgen heter Mustikka (blåbär).
För eventuellt nytillkomna läsare vill jag påminna om världens bästa socktutorial för hur man rundstickar sockor på en flatbäddsmaskin, och inte att förglömma Ninas svenska beskrivning.

Nu skall här göras paket (och springas till posten), för han fyller år i morgon.

6 kommentarer:

MarieE sa...

Håll i hatten - jag sa ju att du har flyt!!! Snygga!
Nu känner jag mig tvingad att sticka ett par på "plastisen"....hm, kanske skulle man börja leta efter resårbädd till 840 också...

Prizillas pastiller sa...

...jaa, ja säger då det - de enklaste vantar och sockor blir som gjorda för kungligheter med all personlig touch som uppstår av både automatik (garnet) och kärlek. Var har du nu hittat Novita som verkar vara ett så gladrandigt garn?
Och kära väninnan norromstan har en Brother KH230 och är sugen på en intarsiasläde (om det går att finna), men behöver lite uppmuntrande tillrop om hur det fungerar och om det är ett bra alternativ till hålkort (om man inte har några). Hon vill kunna göra mönster på ett enkelt sätt. Jag har ju sett dina alster och det är säkert fler därute som är bra på dylikt. Mejla gärna till frioro@tele2.se.

Surtanten sa...

Jag har köpt Novita garnet i Finland. Praktiskt då man är i Haparanda, man kvistar bara över gränsen och så har man tillgång till ett helt annat sortiment än i Sverige. Men hav tröst, det finns att beställa i Sverige, på Tiinas Garn. http://tiinasgarn.noxshop.se/

Prizillas pastiller sa...

Åh tack för Ninas beskrivning, har inte sett den förut. Ska nu testa det här med rundstickning. Spännande. Ska också kolla Tiinas shop. Såg idag att Rusta för Novitas garner, men dom hade inte den randiga. Alltså, över till Tiina...

maskinstickning sa...

Lustigt att både du och jag bloggar om sockor :) Kan det ha något med den kalla och regninga sommaren att göra???
Måste nog också lära mig att sticka sockor på flatbädden, så att jag kan göra såna tjocka, varma och goa som du gör :)

Sussie sa...

Ja här blir man sugen på sockstickning ;o) Bra jobbat.....