söndag, augusti 14, 2011

Titta, en ny kofta

Tro det eller ej, men jag har lyckats sticka något. Anledningen till att jag säger så är den motiga våren jag hade, då allt stickande gick trögt. Nu kan jag med omåttlig stolthet visa upp min nya kofta "Angelica" (beskrivning från MKM nr 90 (juli 2005)). Jag började på den i våras med det gick åt skogen, och lade jag ner hela projektet. Men jag började om för drygt en vecka sedan och den är redan klar, trots att det strulat lite (men inte värre än vanligt). Ja, en kofta på åtta dagar är mycket snabbt för mig.
Den är stickad i ett jättefint garn jag fått av KnitterMarie, 40% Akryl, 35% Cashmere, 15% Lammull och 10% Angora. Garnet är 28/2 och jag använde 4 tr, T8 på standardstickaren. Det var mycket lättstickat och är helt ljuvligt skönt att bära. Jag gjorde resårmuddar på ärmarna istället för en tjusig fåll som i beskrivningen, jag gillar när muddarna smiter åt runt handlederna. Modellen är fin och enkel, men kantbandet var lite problematiskt, och kanske inte helt lyckat. Jag sydde ihop bandet med maskstygn vid ena axeln, och det är de fulaste maskstygn som någonsin skådats. Dom är så konstiga att jag inte ens kunde sprätta upp dem för att göra om det. Men det syns inte så mycket på bilden i allafall.

Jag är också mycket nöjd med "fully fashion" minskningarna vid ärmhålen, det blev riktigt snyggt för att vara jag. Snygga detaljer är ju inte min starkaste sida.

Kanske har jag flyt nu och vågar ta itu med brorsans andra strumpa, han fyller år nästa vecka....

3 kommentarer:

Sussie sa...

Den är jättesnygg! Kul att få något nytt i garderoben som man gjort själv.

Prizillas pastiller sa...

Åh vad den är snygg! Tänkte omedelbart på att fråga var du hittat modellen, men MKM har jag inga från 2005. Vilken utgåva var det? Kanske kan man prova att hitta den från förlaget, dom brukar sälja äldre utgåvor. Så himla snyggt med de rundade kanterna.

MarieE sa...

Instämmer - ursnyggt med rundade kanter!
Och garnet räckte? Bra...visst är det härligt mjukt och gosigt :)
Klart bror din får en strumpa till...nu flyyyyyyter det nog på!