onsdag, april 24, 2013

Dax för årets stalkning


Då vad det dax för det "osannolika nöjet" att titta på fiskgjusarna i Estland igen. Osannolika nöjet säger jag bara för att jag tycker det är lite märkligt att jag och så många med mig tycker det är kul. Jag är ju inte ens särskilt intresserad av fåglar.

Dom återvände från sitt vinterviste (i Egypten tror jag) för någon vecka sedan och verkar ha det ganska kallt och ruggit. .http://pontu.eenet.ee/player/kalakotkas.html

4 kommentarer:

Barbro J sa...

Jag är inte heller särskillt förtjust i fåglar, men att sitta såhär långt borta och titta på dem är ganska otroligt. Jag bor på Gotland, nära, men ändå långt bort! Så, Tack! för länken, nu kan jag följa paret i år också :-)

englundskan sa...

Syrran har en rolig blogg och har följt dramatiken med den eventuellt döda honan (hönan?) som plötsligt dök upp och hittade en ny höna i boet. Kolla www.karinenglund.com

Surtanten sa...

Tack englundskan. Så mycket dramatik, det hade jag missat, jag tittar tydligen inte in tillräckligt ofta. Och jag skall erkänna att jag inte ser någon skillnad på fåglarna.
Däremot tror jag mig veta att Kalakotkas inte är någon ort, utan det betyder just Fiskgjuse på estniska, eller "fisk örn" om man övesätter det ordagrannt.

englundskan sa...

Aha, det är därför jag inte hittar Kalakotkas på kartan.