söndag, november 24, 2013

Boot toppers

Någon kanske undrar vad boot toppers är, ja det är helt enkelt ett fusk strumpskaft som sticker upp ur stöveln eller kängan. Jag har helt omedveten varit modern ett tag, eftersom jag alltid går omkring med byxorna nedknölade i strumpskaften, bara för att jag tycker det är så himla bekvämt, och därmed sticker yllestrumporna upp ur kängskaften. Men det är alltså så modernt att man använder fuskstrumpskaft enbart i dekorationssyfte, även om man kan göra längre varianter som fungerar som benvärmare också..


Jag har stickat ett par med hundmönster. Garnet är Ullcentum 8/2 kongarn,
På en standardmaskin gjorde jag på följande sätt
Jag lade upp 98 maskor och stickade 2x2 resår i 30 v (T4 20v, T5 10v)
slätstickat T7 i 7 varv, tvåfärgat hundmönstret stickas på T8, avslutat med 5 v slätstickning T8 och 8 varv 2x2 resår T6, avmaskar med överföringsnål som jag lärde mig i förra inlägget.
Ett julklappstips till den modemedvetne, och varmt och skönt är det också. Men nästa gång stickar jag kanske strumpskaftet "upp och ner" och stickar dit foten på strumpan också, så får jag ett tjusigt strumpskaft och varma fötter.

ETA: Nu kan jag berätta att dessa boot toppers är en pressent, till vem? Jo till Marie som lämnat en kommentar nedan. Gissa om jag blev glad då hon gillade dem :-)

2 kommentarer:

Marie sa...

Oj, så snygga! Vi verkar rätt lika, jag knallar också omkring med sockor som sticker opp (och drar på det viset ut resåren till max i sockorna...). Känner mig dock föga hipp. :)

barazile, livpåIrland sa...

hej, ville bara hälsa på här inne hos dig, jag har inte varit så bra på att läsa andras bloggar nu på ett tag, hoppas att jag hinner med att läsa mer nu under jullov,
fin tröja du stickade till din dotter, och fina benvärmare, jag gillar färgerna du valde.
jag återkommer under lovet,
ha det så bra
liz
irland