tisdag, januari 14, 2014

Nytt år nya tag....Nu är vi redan inne på den tredje veckan och många nyårslöften är redan brutna, Själv brukar jag inte ge några löften, eftersom jag ändå inte håller dem. Men jag brukar sätta upp mål för året (som jag ofta inte heller håller).
Ett mål (eller kanske rent av ett litet löfte) som jag tänkt ut var att jag skall ansluta mina pågående handstickningsprojekt (tre stycken) innan jag börjar något nytt. Men det har redan spruckit, eller nästan spruckit eftersom jag anmält mitt intresse till en ny mysteriesjal KAL på Ravelry.

När det gäller mitt spinnande är målet att spinna mer ull under året än jag införskaffar, att minska stashen alltså. Hittills under januari månad har jag spunnit 5 hg och beställt 6.3 hg, så jag får allt spinna lite till.

Maskinstickningslusten försvann i och med att julklapparna blev klara, men innan jag insett att lusten var borta hann jag lova brorsan nya sockor, så det får jag väl infria...någon gång...jag sade aldrig när han skulle få dem.
Jag har stora planer på att mönstersticka med flerfärgat garn. Jag har ett handspunnet garn som jag (i flera år) tänkt använda till sticka en tröja med runt ok enligt Iris Bishop beskrivning. Jag har nu gjort en provlapp, och jag har läst på mönsterbeskrivningen och kommit fram till följande 1. garnet är för tjockt. 2. eftersom oket inte rundstickas utan stickas i bak- respektive framstycke så kommer jag inte kunna färgmatcha exakt med ett flerfärgat garn.......det var egentligen HÄR all min maskinstickningslust flög sin kos.
Men jag tror att jag skall ta upp båda idéerna men i olika projekt.

Maskinstickningsmål för 2014
1. Sockor
2. Tröja med runt ok
3. Mönsterstickning med regnbågsgarn (eller annat flerfärgat garn)

Tre mål, tror ni jag klara av det.


God fortsättning på den nya året önskar jag er. Bilden nedan illustrerar väl i stort mina önskningar för det nya året.


4 kommentarer:

Prizillas pastiller sa...

Haha, ja hur som helst så lär vi ju bli äldre, i alla fall på papperet!
Och visst är det bra att ha mål, men det får inte bli en stressfaktor, lusten måste finnas där. SJälv klarar jag knappt att hålla i stickor eller virknålar längre, så jag är väldigt tacksam för maskinen. Du råkar inte ha en motor till övers?:))

Marie sa...

Haha, vad jag känner igen mig! Ger inte heller några (officiella) nyårslöften men gjorde en sorts överenskommelse med mig själv om att inte köpa mer garn utan bara sticka av det jag har för att minska stashen något. Det gick ju bra - ett tag. Så råkade jag komma in på en engelsk garnsida... Nu stickar jag som sjuttsingen av det jag hade här hemma för att i alla fall krympa innehållet lite, då kanske man kan se inköpen som en liten belöningspresent till sig själv. :)

ejvc sa...

Hey, there's a machine knit round-yoke knitalong on Ravelry, lots of nice stuff and different methods. I even made one on my Bond machine!

God forsättning and good luck with your resolutions.

Surtanten sa...

Thanks ejvc, I totally mised that Knitalong, Iäll have to take a look.