fredag, februari 21, 2014

Är det någon som vill köpa handspunnet garn?

Jag förvarar min garner i IKEA-lådor, men min låda där jag har mina handspunna garner i går inte att stänga längre. Så det är dax att se om det går att avyttra en del.


Jag reserverar mig för följande saker

Färger på bilderna: Jag är ingen bra fotograf så jag kan inte garantera att färgerna på alla bilder stämmer till 100%
Ojämnheter i garnet: jag är ingen proffsspinnare.
Längdangivelser: Längdangivelserna är ungefärliga, jag räknar varven på härvträet, när jag lindar upp garnet, men ibland kan vissa garner (särskilt av krusiga fibrer) dra ihop sig när de fått vila. Och så kan jag ju räknat fel någon gång.

All ull är köpt och handfärgad av olika duktiga färgare (om ej annat anges), och spunnet av mig på spinnrock. Härvorna är tvättade efter att de blivit spunna.

Frakten för en 100 grams härva blir 36 kr med posten (inom Sverige).
Skvattram. Ett 2-tr super bulky garn i Cheviot ull. Ullen är mjuk och krusig vilket ger ett fluffigt garn. ca 6 wpi, 115m ca100g, 175 kr +fraktBrun babyalpacka i en härlig mörkbrun färg, (jag tror att den är naturbrun, alltså inte färgad). Den är gjord av ganska långa och grova fibrer och är ett lite kompaktare garn. 2-tr, wpi ca 13 (Sport weight) drygt 150-155m och ca 110g. 175 kr+frakt
Holi Hali (färgningen är inspirerad av en indisk festlighet med detta namn). Ett superbuly garn i Merino. Ullen är otroligt mjuk och "bouncy", den var svår att spinna men garnet är väldigt mysigt.
2-tr, ca 175-180 m, ca 100g. 175 kr + frakt

Krokus. Ullen är Wensleydale, en s.k Engelsk loong wool, med långa glansiga ullfibrer. Garnet är 1-tr, och tanken var att sticka en sjal, för jag tror att detta garn ger ett fint fall. 200 gram ca 590m. 400 kr + frakt
Salvia, ett tunt sjal garn av 80% merino och 20% silke (troligen ej handfärgad). 2-tr 18-19 wpi, ca 100g, drygt 540m. 225 kr+frakt.

Rosa vänsterprassel. Ett 2-tr garn i Falklandsull som är en mjuk och väldigt trevlig ull. Ca 11 wpi (DK weight),  ca 100g ca 275m. Detta är ett experimentgarn där jag tränade att spinna med "fel" hand, så det kan nog vara ojämnare än vanligt...eller ha ovanligt mycket karaktär....
150 kr + frakt


Maila mig vid intresse. Adressen hittar om ni klickar in på "Om mig" ni till höger, och på min profilsida finns en ruta "Kontakta mig" till vänster med e-post.
Jag kan skicka med posten, Schenker eller DHL

Inga kommentarer: