söndag, maj 11, 2014

232 mJag fick ett nystan Geilsk i ett byte. 50 g, 232 m av ett mjukt och härligt  bomull/ull garn. Vad gör man med ett litet 50 g nystan? Jo man surfar in på deras hemsida och blir alldeles lyrisk över fantastiskt fina mönster. Men nu skall jag absolut inte köpa mer garn...även om jag snuddade vid tanken. Utmaningen är att göra något av 232m, så jag bestämmer mig för en "shrug" till dottern, eller själavärmare som det heter på svenska....eller Drops kallar dem i alla fall så. Och jag tycker själavärmare är ett underbart namn. Så efter att ha kollat på olika mönster i Ravelry bestämmer jag mig för att kombinera ihop diverse idéer till mitt egen mönster. Bland annat vill jag använda "tappade maskor" för att spara på garn, och den tekniken är ju betydligt enklare på stickmaskinen, är i handstickning. Vidare så består modellen av en rektangel, inga besvärliga ökningar eller minskningar mitt i stickningen, återigen ett solklart fall för stickmaskinen.


Jag stickade en rektangel ca 62x28 cm med tomma nålar och flätmönster som "dekoration" (T10 på standardmaskin). Stickar 2x2 resår (T6/6) på kortsidorna, viker den dubbel och syr ihop "ärmarna". Och avslutar med att sticka 2x2 resår i nederkanten. 4 gram garn hade jag kvar när jag var klar......det var en riktigt bra marginal.4 kommentarer:

MarieE sa...

Snygg! Jag gillar blandningen ull/bomull, har flera färger på kon....bekväm som man är :)

Bibbi sa...

Jag vill verkligen gratulera till marginalen. Var det tur eller skicklighet?

Surtanten sa...

Kul Bibbi att kommenteringen funkar med annan webläsare. Att garnet räckte var nog både tur och lite skicklighet. Jag hade provstickat (och repat upp)nystanet för att se hur långt garnet räckte på en 50 cm rektangel. Men sedan gjorde jag ju en större rektangel, men med tomma nålar, så det var lite spännande i alla fall i slutet.

Prizillas pastiller sa...

Jaha, så har du uträttat storverk igen med din klurighet. Så fint det blev och vilken rolig idé.

För egen del känns det skönt att va tillbaks igen, men man vet aldrig för hur lång tid. Hoppas hinna sticka nåt och därmed är önskan om lite mulet regnväder inte långt borta...:)