tisdag, juni 21, 2016

50-års tröjaEn släkting fyller 50 år och jag har i vanlig ordning stickat en tröja. Min vanliga standard modell, rak med nedhasad ärm. Jag är helt oberörd av modets växlingar och anser att dagens slimmade mode snart kommer att vara ett minne blott, men min standardmodell är tidlös......eller kanske alltid lika hopplöst omodern, beroende på hur man ser det.
Det är stickad lammullsgarn från Ankis design, (dubbel tråd) i ett tuckmönster från Brothers gula mönsterbok (samma som i dessa tröjor) men denna gång använde jag rätsidan som rätsida (det behövs en maskinstickare för att förstå den meningen :-)


Jag har haft lite problem med en dov ospecificerad värk i vänster axel och arm under våren, och det tog ganska lång tid innan jag insåg att den härrörde sig från stickningen, jag en tendens att köra släden med vänsterhanden enbart. Men det är tydligen för tungt, så nu gäller det att sitta ordentligt när man skall sticka, och hålla i släden med båda händerna så att man får jämn belastning. Ack ja, det är väl tidens gång. Efter att jag fyllt 40 började jag plötsligt gå upp i vikt och måste tänka på vad jag åt, det hade aldrig behövts tidigare. Efter 50 årsdagen börjar man plötsligt få ont lite här och där utan att direkt kunna härleda vad som orsakat det onda, och det tar allt längre tid för det onda att läka ut. Jag har vissa farhågor om vad som skall hända efter 60, och är glad över att det är många år kvar dit.
Men åter till tröjan, den blev betydligt bredare än planerat och jag har tvättat den försiktigt i tvättmaskinen så att det gick ihop litegrann. Nu skall den bara packas ner och så skall vi bestämma om det tilltänkta mottagaren skall få den eller ej. Maken mumlade något om att han säker redan hade en tröja och att blommor inte är så tokigt.

2 kommentarer:

Bibbi sa...

Va mysko. En karl som föreslår blommor i stället. Antagligen vill han ha tröjan. Vilken jättefin halsringning du gjort.

Di sa...

Snygg!! Tråkigt med ditt onda. Jag har också problem med att sticka för mycket så man får ta det lite varligt.