onsdag, november 29, 2017

Julklappsstickning

Tack för kommentarer, det är roligt att någon läser och kommenterar. Jag kan egentligen inte begära så mycket eftersom jag själv är dålig på att göra just detta, men kanske kan jag komma igång med detta också med tiden. Den mesta aktiviteten ligger ju på Facebook nuförtiden, i gruppen Maskinstickarna, även om jag oftast bara är en passiv åskådare där.
Så till senaste stickalstret, en mycket enkel sjal/pläd den faller in under "dödstädnings"kategorin, för jag gjorde slut på en kon garn som legat i lådan väldigt länge, och en julklapp är avbockad från listan.
En tråd vallmoröd 17/2  lammull från Ankis design och en tråd mörkröd 28/2 Loden. Det finfina är att genom att den tunnare Loden garnet är lite mörkare fås en lite melerad effekt i stickningen som gör det hela mer livfullt tycker jag. Jag arrangerade konerna i en provisorisk "twisting yarn stack",  så att garnen tvinnas runt varandra. En kon inne i burken och en kon ovanför (och garnet från den undre konen löper i mitten på den övre konen).Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag skall kalla den för sjal eller pläd. Lite liten för en pläd men tanken är att den skall vara skön att svepa om sig när man myser i soffan, inte en sjal att ha runt halsen när man är ute. En sjläd kanske, wrap brukar det väl kallas på engelska.... ett omslag---nja då tänker jag på något våtvarmt......


Det är stickad på full bredd, i ett våffelliknande tuckmönster. Eller egentligen är det kanske en variant av våffelmönstret, tittar man på nära håll kan man se det som en myggsvärm, eller kanske mal.
200 maskor, T4.. ca 850 varv, med några varav slätsticknig i början och slutet. garnåtgång va 2.5 hg lammull och 1.2 hg loden. Mått efter blockning ca 73x145 cm.
Ett utmärkt "dödstädningsprojekt", garnstashen är nu under 39 kg. Jag skall sticka fler och testa andra tuckmönster framöver, men först skall jag sticka fler disktrasor,

2 kommentarer:

Bibbi sa...

Åh, vad glad jag blev när jag fick se att det var aktivitet på din blogg igen. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den blå 50-årströjan. Du får aldrig, aldrig ta bort din blogg. Det är nog dags att återigen berätta för alla nybörjare, som bara är inne på facebook, att det finns flera jättetrevliga bloggar med mycket matnyttigt.

MarieE/Knittermarie sa...

Snygg ju! Vilken bra idé att tvinna så...och lite garn har jag nog till övers hihi. Kanske något för julmarknaden på lördag? Fasta kunder uppskattar ofta nyheter. Nåväl, slutspurt veckan ut :)